گالری عکس

» نکته های طلایی برای پخت آش

  • تاریخ : ۱۸ام بهمن ۱۳۹۷
  • موضوع : عکس
  • بازدید :
  • نظرات : بدون نظر


نکته های طلایی برای پخت آش

آش خوردن در روزهای سرد سال , مطمئنا میتواند یکی از کارهای دلچسب اعضای خانواده باشد و به خصوص که پر از ویتامین و مواد معدنی است و یک خوراک کامل به حساب می آید . کمتر کسی پیدا می شود که میان این همه آش ,  طرفدار حداقل یکی شان نباشد . قدیم ها که خانواده ها پرجمعیت تر بود , این خوراک اصیل بیشتر پخته می شد و اصلا علت شکل گیری کلمه آشپز هم همین بوده است

حبوبات

حبوبات را ۲۴ ساعت قبل از بار گذاشتن آش , پاک کنید و بشوئید , بهتر است هر کدام از حبوبات را جداگانه در آب سرد خیس کنید و در این فاصله هم ۲ تا ۳ بار آب آنها را عوض کنید تا  هضم آنها سریع تر شود , هم جذبش . با این کار نفخش هم گرفته می شود

نکته مهم آش بلغور

اگر قرار است آش بلغور بپزید , ۱۲ ساعت قبل از شروع پخت آش , بلغورها را در آب سرد خیس کنید  و آب آن را هم مثل حبوبات , ۲ تا ۳ بار عوض کنید و پس ازاین مدت , بلغور خیس خورده را در آبکش بریزید

نکته مهم آش شله قلمکار

برای تهیه آش شله قلمکار که گوشت هم یکی از مواد اصلی آن است , گوشت و حبوبات باید با هم بپزند , روی آن آب سرد بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزند . زمان پخت گوشت و نخود سه ساعت و نیم تا چهار ساعت است  , بنابراین زمانتان را تنظیم کنید .برای درست کردن آش شله قلمکار , جو یا آش بلغور , تمام مواد باید کاملا پخته و له شوند ,  در پایان هم لازم است مواد را با گوشت کوب دستی یا برقی بکوبید . یک قابلمه بزرگ و جا دار را انتخاب کنید تا فضای کافی برای پخت مواد وجود داشته باشد . همچنین , اگر گوشت با استخوان در آن ریخته اید , در مراحل نهایی پخت , استخوان ها را خارج کنید . اگر به جای آب , آن با استاک بپزید , نه تنها طعم فوق العاده ای پیدا میکند , بلکه ارزش غذایی اش هم چند برابر می شود .ترتیب اضافه کردن مواد داخل باید بر اساس مدت زمان پخت شان باشد همه به اندازه پخته شوند و یکی له نشود و یکی نپخته بماند . بهتر است نخود و لوبیا را قبل از همه بار بگذارید تا در پایان کار کاملا پخته باشند. اگر در حین پخت احساس کردید آب آن کم شده ,  حتما به آن آب جوشیده اضافه کنید . ادویه هایی مثل زردچوبه و تخم گشنیز را باید در روغن تفت دهید , هم خوش عطر و طعم می شوند و هم آنتی اکسیدان های  آنها آزاد می شود و آش به یک سپر بلا در برابر سرطان تبدیل می شود . اگر آش رشته می پزید , می توایند مقداری زیره سبز در آن بریزید تا هم معطر شود و هم جلوی نفخ را بگیرد

اواسط پخت  , می توانید قدری نمک در قابلمه ریزید , فقط حساب نمک موجود در کشک را هم داشته باشید که شور نشود. سبزی آش را تمیز کنید , بشوئید و بگذارید آب آن بطور کامل برود , سپس با چاقوی تیز آنها را یکدست و قدری درست از سبزی خورش خرد کنید در نیم ساعت آخر پخت سبزی ها را در قابلمه بریزید . اواسط پخت آش می توانید قدری نمک در قابلمه بریزید , فقط حساب نمک کوجود در کشک را هم داشته باشید که آش شور نشود . سبزی  را تمیز کنید , بشویید و بگذارید آب آن بطور کامل برود , سپس با چاقوی تیز آنها را یکدست و قدری درشت تر از سبزی خورش خرد کنید . در نیم ساعت آخر پخت هم سبزی ها رادر قابلمه بریزید . اگر در آن از برنج استفاده شده است , بعد از اینکه برنج , پخت و لعاب داد , حرارت را کم کنید تا برنج ته نگیرد. اگر دوست دارید آش تان غلیظ شود , مقداری آرد می تواند آرد گندم , برنج , ذرت یا حتی سیب زمینی باشد در آب سرد حل کنید و به آن بیافزایید .بهتر است در انتخاب رشته دقت داشته باشید و از رشته های ریز و مرغوب استفاده کنید . رشته نباید بیش از اندازه بپزد , ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان برای پخت رشته کافی است . بنابراین رشته ها را در مرحله پایانی پخت , در قابلمه بریزید و چند بار هم بزنید تا به هم نچسبند. کشک را قبل از اضافه کردن به آش ۲۰ دقیقه بجوشانید و دقایقی قبل ازاینکه گاز را خاموش کنید , آن را در قابلمه بریزید . برای داشتن آشی خوشمزه تر میتوانید مقداری پیاز داغ  و نعناع داغ به آن اضافه کنید . نعنا داغ ضمن خوش طعم کردن آش , خاصیت  ضد نفخ دارد و مکمل خوبی برای حبوبات محسوب می شود

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ارسال دیدگاه جدید

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.